Понякога си фантазирам, че съм добил свръхестествени сили, връщам се в България и покривам цялата страна с едно невидимо безкрайно поле на доброта и човещина. Само за три дни всичко се променя. Злодеите осъзнават колко е тъпо да причиняват болка, крадците спират да крадат, лъжците вече не лъжат (освен ако не е за шега), и най-важното – хората престават да се държат като простаци един със друг.

Невидимото поле помага на всеки да усети себе си и всички започват да правят това с което са щастливи. Раждат се страхотни мозъци на новата физика и нанотехнологиите. България започва да изнася технологии, като гравитационни превозни средства, интернет телепортация, неизтощаем генератор на енергия за бита, устройство за моментално разпадане на отпадъците. Много скоро ставаме най-богатата страна на света, където хората бачкат колкото им е кеф.

Места като Кремиковци, Девня и Козлодуй изчезват. Вместо тях се възстановява историята, стари крепости и черкви. Морето и реките се почистват, пътищата се заместват от тревни полета (нали вече имаме гравитационни превозни средства). България надминава дори Франция като най-популярна туристическа дестинация, правим по-доброто вино и хората ни са по-спокойни и усмихнати, имат по-големи сърца и са с по-широки души. В България ти е ведро и леко на душата и понеже сме много добри в генетиката, биологията и фармацевтиката, всякакви болести лекуваме с по едно хапче, без пари, защото това е хуманно. Вече всеки иска да емигрира при нас.

Разбира се на американците това не им харесва (за китайците още не съм фантазирал, че те не са още толкова арогантни). Понеже не ги ебаваме, американците измислят някаква „война с човещината“ за да ни ударят. България няма армия, няма и оръжие, но невидимото поле продължава да си стои. То спира безкрайните американски бомбардировки, спира дори ядрените им ракети. Скоро американците се изчерпват напълно и от няма накъде ги хваща голям срам, разбират колко е тъпо да се правят на велики. Не само те, но всички останали нации по света се засрамват и зарязват оръжията.

Така от нашата малката България започва Новия Свят.

4 thoughts on “Фантазия”

 1. Много хубав блог. Снимките са страхотни и част от четивата прочетох, пътеписите също са много добри, но това със заглавие “Фантазия” най ми хареса и затова реших да те похваля точно тук. И да ти кажа как те открих, търсих как се яде манго и попаднах на блога ти. Но сега ще пратя връзка към всички приятели да четат и да ти се радват.
  Е с пълния и краткия член не се оправяш, но всичко останало е толкова хубаво, че това може да ти се прости. Не можах да попадна на твоя снимка, освен тази, на която си зад фотоапарата. Такава скромност рядко се среща.
  Поздрави: [email protected]

  1. Здарвей Гео, благодаря за хубавия коментар. Напомни ми че съм занемарил малко блога си. Обещавам да подобря използването на пълния и краткия член 😉 Бъди здрав!

 2. Здравей,Веско!Грешки се допускат най-вече при членуване на съществителни имена от мъжки род.ПЪРВО: подлогът,думата,която “върши” действието ВИНАГИ се членува с пълен член -ът или -ят.Пример:Злодеят осъзна колко е тъпо да бъде зъл ;злодей като част на речта е съществително от м.р.,ед.число,а като част на изречението е подлог,щото върши действието,”осъзнава” кое е тъпо.Въпросът КОЙ + сказуемото = подлог ; пример: КОЙ осъзна = злодеят.Или иначе казано-подлогът може да заместим с местоимението ТОЙ; пример: ТОЙ осъзна колко е тъпо да бъде зъл. ВТОРО: ако членуваната дума е след глагола “СЪМ” -ВИНАГИ пълен член! Пример:Това Е маршрутът,който избрах за пътешествието си(разбира се:аз СЪМ,ти СИ,той/тя Е и т.н.).ТРЕТО: когато е в заглавие на книга,филм и подобни.Пример:”Тъжният кипарис”от Агата Кристи или “Козият рог”…но тук има изключения,тъй като идеите на автора не се подчиняват на граматиката.Надявам се да съм ти бил полезен!Поздрави.

  1. Brilliant!

   Вече нямам оправдание да допускам грешки с използването на пълния и краткия член 🙂 Романе, да си жив и здрав, както и всички добри хора около теб!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *